Nemzetközi

Együttműködés a CEMEA-val
A szociokulturális animáció minden bizonnyal legjelentősebb szervezete az 1936-ban alapított francia CEMEA (http://www.cemea.asso.fr/), mely a Franciaországban évente – különböző szinteken – kiképzett mintegy 60 000 animátor túlnyomó többségének képzője. 70 év tapasztalatából, a képzettek számából, a foglalkoztatott munkatársak számából gyakorlati és tudományos tevékenységéből, a publikációs tevékenységből, a szervezet európai tevékenységeiből, az innovációkból adódóan a CEMEA olyan tudáskészlettel rendelkezik, melynek megismerése és közvetítése elemi érdek a magyarországi szociokulturális animáció, aktív nevelés fejlesztése érdekében. A CEMEA-ra Hűvös Éva, az Autonómia Egyesület alapítója hívta fel figyelmet, a kapcsolatot a Mobilitás Szolgálat segített megtalálni, együttműködéseinket az ifjúsági kormányzat finanszírozta.
1998-ban a Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete programjaként indult a szakmai együttműködés, melyet 2002 óta a Gyerekparadicsom Alapítvány folytat.
A CEMEA munkatársaival kiváló a személyes viszony is, amihez hozzájárul, hogy a kapcsolattartásban jelentő magyarországi animációs tapasztalatokkal bíró, Franciaországba házasodott barátok segítik a Gyerekparadicsom Alapítványt: Illyés Judit és Öreg Mariann.
Tagság a FICEMEA-ban
A CEMEA nemzetközi szervezetének 35 országból vannak tagjai, a hajdani francia befolyási területek mellett Európából is. Jellemzően országonként egy-két civil szervezet tag a FICEMEA-ban. Magyarországról az Autonómia Egyesület és 2005 novembere óta a Gyerekparadicsom Alapítvány
Bécsi kapcsolatok
Bécs város polgármesteri hivatala illetve intézményei vendégeiként több alkalommal szervezett a Gyerekparadicsom Alapítvány tanulmányutakat.
2004 nyarán szakemberek tanulmányozták az iskolán kívüli gyerekprogramokat és intézményeket.
2006 februárjában a Széchenyi Egyetem Szociális Munka Tanszéke hallgatói a gyermekjóléti intézményrendszert.